KDO SMO?

Jazzva je v svet vokalne glasbe vstopila že več kot pred desetletjem. Na svoji poti odkrivanja človeškega glasu pišemo nove zgodbe, iščemo harmonije in se igramo z različnimi barvami in učinki. Z vsako skladbo, ki jo izvajamo, poskušamo najti poseben odnos in jo čim bolj doživeto in pristno poustvariti tudi za naše poslušalce.

REPERTOAR

Jazzvin repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov; od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega. Sodelujemo z odličnimi aranžerji, ki več kot uspešno poskrbijo, da vse naše male nore ideje pridejo med notno črtovje. Poleg nastopanja vsako jesen v Ljubljani organiziramo tudi Popjazziado, enega najbolj prepoznavnih festivalov vokalnih skupin v Sloveniji.

VIDNEJŠI DOSEŽKI

Zveza kulturnih društev Ljubljana je Jazzvi podelila zlato priznanje za uspehe, ki jih dosegamo na področju zabavne vokalne glasbe in za organizacijo festivala vokalne glasbe Popjazziada, ki spodbuja razvoj a cappella glasbe v ljubljanski regiji in širše v Slovenij.
Drugo mesto na tekmovanju s profesionalno mednarodno konkurenco Internationaler A CAPPELLA Wettbewerb 2015 v Leipzigu (NEM).
Prvo mesto na mednarodnem tekmovanju Seghizzi 2014 v Gorici (ITA).
Prvo mesto na festivalu a cappella glasbe Sredi zvezd v Žalcu, kar tri leta zaporedoma (2010, 2011, 2012).

ČLANI

Člani Jazzve se ne bojimo novih izzivov, rastemo iz leta v leto ter imamo vedno večje ambicije, ki jih uresničujemo s koncertiranjem na odrih, tako doma, kot v tujini, organiziranjem koncertov, snemanjem ter udeležbo na festivalih. Po tem, ko smo na odrih vodilnih evropskih tekmovanj nabrali ogromno izkušenj in se naučili mnogo novega, še naprej oblikujemo in raziskujemo svoj glasbeni slog, specifičen zvok in značilen nastop.

Mezzosopran

Jasna Žitnik

Mezzosopran / Umetniški vodja

Tista, ki skrbi, da Jazzva nima premalo vaj in da nam ne zmanjka glasbe. Včasih je kar neverjetno, kaj vse zmore zapeti. Poosebljena muzikalnost in intonančna natančnost. Vneta zbiralka uhanov, amaterska frizerka in velika oboževalka zajcev, basov ter ostalih lepih stvari. Precej nadpovprečno dobro sliši in ima zelo oster voh.

Sopran

Katja Kovačič

Sopran

Je pravnica, ki ima doma več lakov za nohte, kot bi jih lahko v življenju sploh porabila in namesto spominkov na potovanjih kupuje kozmetiko. Je nočna ptica, ki rada dolgo spi, eno njenih glavnih vodil v življenju pa je spoštovanje drugačnosti. “Živi in pusti živeti”, pravi.

Alt

Anja Hrastovšek

Alt

Izjemna jazzovska vokalistka in prava mojstrica improvizacije, pevska učiteljica z največjo glasbeno kilometrino v skupini. Odločna, izjemno zabavna in dobrodušna. Kuharica brez konkurence in odlična šoferka s hitrimi refleksi, specializirana za navigacijo po neznanih poteh.

Tonski Mojster

Jure Matoz

Tonski Mojster

Mladenič premnogih talentov z neukročeno frizuro, ki vestno skrbi, da naši glasovi ubrano zvenijo tudi, ko v rokah držimo mikrofone. Odličen fotograf, ki je obenem zaslužen tudi za naš brezhiben izgled na fotografijah.

Beatbox

Anej Kebrič

Beatbox

Študira medicino. Zna se obrnit v kuhinji, ve pa tudi, kako se skuha pivo. Aranžira, a (kolikor vemo) ne cvetja, temveč muziko. Ritem zanj ni španska vas, temveč domači teren. Anej je namreč naš beatboxer in poje (ali “boksa”) v najmanj treh a cappella zasedbah.

Bas

Andrej Perdih

Bas

Ustanovitelj Jazzve, doktor znanosti in prvi ter edini očka v skupini. Je strokovnjak na področju češkega piva in strasten ljubitelj hokeja na ledu. Zase pravi, da zna najbolje basirati in masirati. Zelo mu teknejo jezikoslovne poslastice, ne mara pa tune in gob.

Bariton

Klemen Dovjak

Bariton

Najvišji član Jazzve z žametnim, izjemno čustvenim vokalom, po izobrazbi ekonomist, ki se veliko bolje kot med številkami počuti v naravi. Mačkoljub in prostočasni vrtičkar. Zaenkrat edini v skupini, ki se je upal tetovirati in, če citiramo enega izmed žirantov oddaje Slovenija ima talent, “model z najlepšo frizuro”

Tenor

Jon Leskovec

Tenor

Asket, zagnan športnik ter Jazzvin veleum. Zase pravi, da je precej multitalentiran, ima licenco za smučarskega učitelja, včasih bil skavt, igra klarinet, in zna žvižgati, medtem ko govori. Po želji vam zrecitira številne televizijske reklame in poljubne odseke iz South Parka in Harryja Potterja.